Thursday, February 6, 2014

Papadom Minyak Biawak dan Tosai Tuak

FAKTA : Papadom dan Tosai adalah 100% makanan sayur-sayuranPapadom dan tosai bukan lagi asing di Malaysia bagi masyarakat berbilang kaum. Saya pasti ramai diantara kita pernah menjamu thosai dan jamuan makan tengahari tidak akan lengkap tanpa papadom , bukan?


Kelmarin , laman Facebook dikejutkan dengan cetakan skrin yang dikongsi ramai pengguna yang menunjukkan kejahilal seorang ustaz memberi satu informasi yang salah yang penulis rasa sangat bodoh untuk difikirkan. Papadom dimasak dengan minyak biawak? Tosai  dicampur tuak? Ini Ustaz sudah kena kencing!

Papadom dimasak menggunakan minyak masak biasa manakala Tosai popular dengan rasa minyak sapinya. Jadi apakah basis Ustaz ini mengemaskini status beliau tanpa usul periksa?

Pembakar Mayat Hindu?

Penulis rasa status ini dimuatnaik semata-mata untuk mencari publisiti murahan atau , Ustaz ini dikencing (ditipu) seorang yang mengambil kesempatan keatas kejahilal ustaz ini . Apa yang penulis pasti , pembakar mayat itu TIDAK PERNAH WUJUD . Ia adalah rekaan semata-mata untuk 'convince' para pengikut Facebooknya.

Siapa Ustaz Shukri Harun ini?


hmmmm....patutlah..

Kenapa Ustaz berfikiran macam ini? baca artikel (ini) dan (ini) dan kamu dapat buat kesimpulan sendiri.

::kemaskini:: 12.50pm 6 Feb 2014

Ustaz Shukri memohon maaf atas kesilapan memindah maklumatDemi Mempertahankan Maruah Papadom dan Tosai ,

PENULIS

Reactions:

0 comments:

Post a Comment