Friday, February 21, 2014

BONGKAR! Cerita Waytha : Berapa Kos UbahSuai Pejabat Senator Waytha ? - Part 3

Jika anda belum membaca Part 1 dan Part 2 , klik disini dan sini 

Penafian :Gambar -gambar dalam artikel ini diambil pada beberapa bulan dahulu mungkin berbeza dengan keadaan terkini pejabat tersebut. Gambar-gambar ini adalah tulen yang dirakam menggunakan telefon bimbit.


STRAIGHT TO THE POINT.

Apabila penulis mencecah kaki masuk ke pejabat Tuan Senator Waythamoorthi selepas beliau mengambil sumpah ini yang penulis nampak. Penulis pernah bekerja di pejabat yang sama dari 19 July 2012 hingga 6 Mei 2013. 

Kerusi baru , carpet baru , cat dindinh baru , meja baru , TV LED baru dan lain-lain pengubahsuaian telah dibuat.

    Menurut sumber kos ini menelan belanja yang besar  kerana pengubahsuaian ini termasuk sekali bilik pegawai-pegawai beliau yang juga dari kalangan penyokong HINDRAF. 

Ini merupakan usaha PERTAMA Tuan Senator selepas mengambil sumpah dalam proses mentransformasikan masyarakat India iaitu :

TRANSFORMASI PEJABAT

yang penulis kira tidak perlu dan hanya buang duit. Bagaimana pula pejabat ini pada asalnya? Penulis berjaya memperolehi dua contoh pejabat yang masih menggunakan 'setting' asal Jabatan Perdana Menteri dan ianya seperti dibawah :

Pejabat A
Pejabat B 


>>Apakah keperluan untuk Tuan Senator membuat pengubahsuaian? 

>>Bukankah Tuan mahu membantu masyarakat India?

>>Jika Timbalan Menteri sebelum ini boleh 'hidup' dengan pejabat yang sama tanpa ubahsuai , kenapa pula dengan pejabat itu sekarang?

>>Duit ini dibayar kerajaan bukan?

>>Jadi Tuan Senator , apakah benar PM tidak membantu kamu? 

>>Atau peruntukkan untuk mengubahsuai rumah pula tidak diluluskan? 

FIKIR-FIKIRKANLAH 


Yang Menjalankan Tugas,

PENULIS


FAKTA : Tempoh perkhidmatan penulis di pejabat itu adalah 2 bulan lebih daripada tempoh perkhidmatan Tuan Senator Waytha =P

Reactions:

3 comments:

 1. Saya tak Nampak apa2 pun, tak da swimming pool atau bar. kira bukan mewah. Tolong bayangkan kenapa UMNO ambil estet2 di mana ada pekerja 2 India selama 5-6 generasi dan tidak membantu mereka tinggal kat sana , pada hal bila kerajaan ambil sesuatu aset , mereka mempunyai tanggungjawab sosial terhadap komuniti yg duduk di situ. Adalah amat malang sekali warisan sejarah org2 India di estet2 dilenyapkan. Ini telah menjadikan sejarah Negara lenyap sebahagian. Lagipun mereka yang tinggal di estet bukanlah org2 kaya kerana tidak dijaga British dengan baik2, inikan lebih teruk dari British.

  ReplyDelete
 2. Saya tak Nampak apa2 pun, tak da swimming pool atau bar. kira bukan mewah. Tolong bayangkan kenapa UMNO ambil estet2 di mana ada pekerja 2 India selama 5-6 generasi dan tidak membantu mereka tinggal kat sana , pada hal bila kerajaan ambil sesuatu aset , mereka mempunyai tanggungjawab sosial terhadap komuniti yg duduk di situ. Adalah amat malang sekali warisan sejarah org2 India di estet2 dilenyapkan. Ini telah menjadikan sejarah Negara lenyap sebahagian. Lagipun mereka yang tinggal di estet bukanlah org2 kaya kerana tidak dijaga British dengan baik2, inikan lebih teruk dari British.

  ReplyDelete
  Replies
  1. UMNO ambil . Masa tu Anwar pun komplot juga... kalau nak marah UMNO , nak kena marah Anwar juga... masa UMNO ambil , PAS buat apa? tak kisahkan? pasal diorg rasis ,nak jaga Melayu Islam saja..hanya sekarang buat wayang kononnya untuk semua bangsa..

   Delete