Saturday, January 14, 2012

Biadap! Mahasewel mahu bom helicopter PM @NajibRazak! !

Lihatlah cetakan skrin dibawah :


Adakah ini satu ugutan? Atau amaran?

Penulis berharap pihak polis akan mengambil perkara ini dengan serius..kita semua tahu akan kisah letupan bom buatan sendiri pada Isnin lalu...jadi perkara ini tidak patut diambil remeh...!!!!!

Kalau ini bukan gurauan,siapa yang bertanggungjawab...?

Penulis sayangkan negara.. Sayangkan PM.. Penulis sayangkan keamanan..

Fikir-fikirkanlah..

Reactions:

60 comments:

  1. Kalau lah pihak berkuasa negara berwibawa perkara ini akan terus disiasat dan orang yang mengeluarkan ancaman terhadap negara dan pemimpin negara terus disiasat. Lantak sapa2 pun. Yang penting jangan biarkan sapa2 mengancam keamanan negera. Kena ajor sikit bahawa negara ini ada undang2. Kalau tak suka dengan undang2 negera ini, sila belah ke negara yang mereka suka. Tak siapa nak tahan pun. Yang penting...polis tak kan nak tunggu beratus-ratus laporan polis dibuat dan masuk surat khabar baru nak buat kerja????? Tolong lah

    ReplyDelete
  2. This fellow is a moron, anyway, he's famous now... for the wrong reasons, lets see who will he go crying to if the authorities take action.

    ReplyDelete
  3. You're dead thambi..seriuosly..with that statement.yes, you're famous..but with a very painful price..

    ReplyDelete
  4. Ini adalah Adam Adli dlm versi tamil...Mcm anak dodoi Kapal Singh, haiwan sesusuan DAP...haha

    ReplyDelete
  5. Tindakan diremeh2kan ini jadinya. Dari turun bendera, bom, dan kini nak bunuh pulak!

    ReplyDelete
  6. Your a dead man thamby!!! Before you bomb the helicopter.

    ReplyDelete
  7. Padan muka thambi nie dh kena tangkap...lain kali jgn nak tunjuk pandai...

    minta link di sini
    http://kerispusakabangsa.blogspot.com/

    Terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penulis ni pun kawan kpd empunya fb tu.. kira kwn makan ke apa dia neyh?

      Delete
  8. saja nak buka minda. sbb apa dia keluar knyataan begitu? sbb dia lebih bagus daripada anda sebagai mahasiswa yg bakal memimpin negara , ingat keamanan kt negara ini sudah tidak lama kerana 1.jumlah hutang negara semakin bertambah (nk tahu jumalh dia ? pergi la cari kta mahasiswa, x lama malaysia jadi greece la,bankrap) 2.pemimpin hidup kaya-raya , rakyat ramai lagi masih menderita( x caya pergi cari sendiri, kta mahasiswa) 3.banyak berlaku rasuah antara pemimpin (cntoh NFC, x mahu ambil tahu? itu berkaitan dngn pmimpin yg anda CINTAI dari segalanya, pergi cari maklumat) , 4. banyak lagi yg boleh cerita pasal masalah negara...Tapi nk gtau sbb apa mahasiswa sekarag suka keamanan skrg kerana mereka hnya fikir belajar, cari kerja ,kahwin,hidup dan MATI , tiada pengorbanan untuk negara yg ada masalah, yg bakal dihadapi oleh generasi yg akan datang dan yg utama sumbangan untuk ISLAM (yg beragama islam), mngkin anda heran sbb apa tiada diberitahu di tv dan akhbar yg anda baca sbbnya akhbar itu sudah dicontrol oleh pihak trtentu, kalau bgtau masalah kt rakyat habislah media trsebut kna ban, oooppss lupa mahasiswa yg kononnya pandai hnya ambik terus dari media kerajaan dan percaya 100% ,mahasiswa la katakan. Mngkin banyak yg saya ingin katakan tp sy hanya mahu melihat reaksi anda sbagai mahasiswa sbb anda yg bagi gelaran Youth's Intellectual Mind bg diri anda , satu persoalan adakah keamanan ini akan bertahan? mngkin ada akan kta dia xkan bertahan sbb org seperti sya , tapi betul kah pendapat anda itu? lihat kembali sedkit masalah negara yg sya bg itu. anda fikirlah, "Mahasiswa yg intelek tidak hanya terima sahaja(voucer RM200 :P) tp dia cuba memeperbetulkan masalah negara kerana mereka adalah BAKAL PEMIMPIN NEGARA untuk generasi yg akan datang" -Dari mahasiswa kpd mahasiswa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kerajaan sekarang x berapa bagus, tp jauh lebih bagus daripada PR kau tu... ko nak suruh sapa ganti PM? anwar tu? ko ingat dia bagus sangat ke? kalau dia bagus, dia tak guna perkataan2 tak bait dalam ceramah2 dia.. dahla kasar ketika berucap... dah kena kick umno, baru nak cakap2 macam2. kalau dia tau umno tak baik, apasal dia join sampai dah jd tpm pulak tu... memang gila kuasa!

      Delete
    2. ok nice. yg pertama sudah ada bukti anda yg kta kerajaan x bagus (:P), jauh lebih baik dari PR? dah tengok negeri yg dibimbing oleh PR? kedah,kelantan ,selangor ( nk cerita tp suruh cari sendiri tp mngkin x cari kot sbb mahasiswa ktakan study2 hehe, nk ambik satu la yg sya paling respek iaitu KELANTAN , tngk sultan dia tngk pemimpin dia, nk cerita pnjng anda boleh cari sendiri) , anda yg timbul pasal anwar ,ok nice. dh tahu sbb apa dia kena kick oleh umno? (creta skit la, dia dah nmpak mahathir nk korup duit malaysia dan mahathir terus fitnah dia , x prcaya boleh search video xpun cari la dlm arkib yg lama, sya siap ada video penyiasat luar negara dtg selidik punca sebenar kes anwar kalo buat utusan dan bh sbgai rujukan mmg aku GELAK besar2.Umno mmg baik ok xda problem(perjuang kemerdekaan) tpi pemimpin yg dalam umno tu yg masalah.Saya tau x semua org dlm umno jahat tp ingat kalau pemimpin yg teratas sudah tidak mengambar ciri seorng pemimpin dan buat masalah bagaimna? sekarang anwar dibebaskan sedngkan selama ini dia tidak bersalah, sya nak tanya siapa yg beriya-iya kta anwar bersalah? (bukan najib kot ,diakan pemimpin kita yg hebat :PP) sya boleh nk cerita pnjng dan membuat anda berfikir yg mna betul tp sy tengok cara tulisan anda mmg seorg yg islam dan melayu (ingat bukan melayu dulu baru islam, ware ur aqidah), cuma sya xmau ambik pandangan dari sudut islam tntng itu takut perkara yg kita lakukan ini boleh jadi syirik sedangkan kita x tahu kita sudah syirik kpd ALLAH dngn perbuatan yg kita lakukan. Apapun ISLAM yg saya dahulukan. silakan balas , sya sentiasa menungu.

      Delete
  9. Tula banyak sangat tengok filem tamil. Nak bom,nak blasah,nak pukul. Kalau x puas ati, ikut jalan yg betul. Malas nak cakap nih tapi, "Mahatma Gandhi tak ajar ko apa-apa ke?"

    ReplyDelete
  10. itu bom yg belum meletup..ntah ade ke blom bom tu.. yg 3 biji bom meletup kat mahkamah aritu ape cerita?

    ReplyDelete
  11. kenyataan, mende remeh, lengahkan. hal politik laju =='. padahal kes2 remeh tu lah yang byk berlaku. ke mana ntah kerja polis. tak nmpak. just pandangan sebagai rakyat

    ReplyDelete
  12. Ni BODOHHH punye KELING

    ReplyDelete
  13. takat ni pon nak sampai repot polis,yg perepot dapat apa? biasiswa tambahan? bangang!

    ReplyDelete
  14. There goes our latest 'hero with a zero's' future.....

    ReplyDelete
  15. Belajar dl sampai hbs....klu dh rasa pandai sgt dh blajar kt luar negara...x pon klu dh pandai sgt x pyh nk blajar dh...kunyit x hilang lg dh brani nk bersuara bkn2...fikir dl sblm lakukan sesuatu...jgn menyesal kemudian hr n slhkan kerajaan...

    ReplyDelete
  16. Loh budak tu cakap main main je kot.

    Benda kecik camni pun nak dibesarkan. Aduh, sangat desperate kah orang kuat UMNO ni? Takde modal lain dah nak blame orang.

    Cermin la diri tu dulu. Aku bukan nak kata apa. Tapi benda ni kecik je. Budak cakap main main. Kot ada planning siap sekali dia tulis tu, ye la dia cakap serius.

    @@

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini cerita pasal UGUTAN. UGUTAN bermaksud boleh jadi dia nak lakukannya. but, somehow, he may not. cuba kalau ABANG NUAR 'kesayangan' ramai tuh kena UGUT macam nih? ORANG BELAKANG semua naik hangin jugak, ye tak? no matter la siapa jugak dia nak ugut, but, ugutan itu suatu yang serius. cerita pasal MEMBUNUH. kenapa? negara kita dah nak jadi mesir, syria, libya ke? mahasiswa? hingus masih meleleh lagi, mak-ayah jugak yang tolong belikan tisu nak buat lap. ye dak? jangan dok fikir sangat 'kuasa' mahasiswa. tak ke mana kuasa tu. dah banyak sangat bagi muka, sekarang kadok dah naik junjung. prestasi sebagai mahasiswa pon cukup makan je..ada hati mau main politik ka? cis!

      Delete
  17. Yang pasti, CUBA MEMPERBETULKAN MASALAH NEGARA, BUKAN dgn UGUTAN BUNUH.... - dari MANUSIA kpd MANUSIA

    ReplyDelete
  18. babe.. aku ex student usm kot.. malu betoi depa buat lagu ni...

    ReplyDelete
  19. Aku pon budak USM engineering jugak. xda kejadahnya mamat tu nk buat la. die ngah pulun final exam la mcm budak2 len. Yang mamat ni pon satu..HANG SERONOK KOT PEDAJAL KAWAN HANG? kawan hang melawak dalam FB je pon ang nk buat poyo pehal? ang x kesian ke kat mamat tu. bajet2 la nk buh dlm blog hang. HANG BAJET HERO KOT? DAH PUAS NGAN HIT BLOG HANG? x guna punya kawan. stupid backstabber! u are now more worthless than he is, because ur mentality just as one of the populist moron!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan soal cari 'publisiti' blog. mungkin ada kot niat nak buat macam tuh. but, this is so damn serious. kalau MAK-AYAH kamu diugut macam nih, padahal kamu tahu mamat nih pon tak reti nak buat bom pon. tapi, kamu mesti rasa uneasy about this. tanpa bom, ada banyak lagi kaedah nak bunuh MAK-AYAH kamu kerana dia dah mengugut untuk membunuh. kan? contoh je..

      Delete
  20. Adik mahasiswa yg komplen kt ats..kalau nk kata rakyat miskin di u.s lg byk penganggur..adik tgk India dan Indonesia.kat malaysia tak ada lg org miskin berak tepi longkang banglo org kaya.sama ada kerajaan atau pembangkang ada yg pro n kontra.isu NFC kan diserah pada SPRM dah.sbb kita pndang semua negatif maka semuanya jd negatif.wallahualam.

    ReplyDelete
  21. ambil tindakan sewajarnya...org mcm ni ptt di beri pengajaran yg sepadan gdn apa yg dia buat....tolong lah....mencemarkan nama universiti tmpt aku blajar plk 2....langsung x kenang budi...mak bapak antr belajar bukan antr ugut orang....ugut PM plk 2...mmg makan x abih la ko....

    ReplyDelete
  22. Agama hang ajar hina bangsa lain ke? Hang pun sama dgn mamat dlm fb tu....

    ReplyDelete
  23. jangan beri muka demi keamanan negara...ramai lg manusia yang cintakan keamanan

    ReplyDelete
  24. woi korang cakap keling2 nie aper hal? macam laa korang baik sgt... ini negara aman jgn laa nak racist kat sini... think before u write anything stupid racist idiots..

    ReplyDelete
  25. yg cakap babi keling paria tu, jaga mulut ko tu... nanti i report u masuk ISA baru tau...

    ReplyDelete
  26. it is so sad and pathetic to see an ex classmate to actually think that his classmate would actually try to hurt the pm ... it is even more pathetic when the writer of the blog (u all knw who) actually became selective blind to not notice the word HUMOR written not once but twice in the comment yet failed to include this in his blog ... but the worst part is this pathetic guy know that he is wrong and yet stil do not want to admit that he screwed up and caused jana to be trouble ..

    im not angry nor frustrated but im shocked to see that just for a sake of a publicity stunt .. you can actually stab jana from the back .. look back at ur blog .. the thing that u wrote in the blog actually suggest that jana was act serious in doing it .... common la wey even a 7 year old kid would knw it was a joke.. fine even if jana was wrong ..was publishing in ur blog actually solve the problem .... just think back k ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. if he think that his statment was a joke, why don't he just delete it for good. no need keep it to be watch, commented by people. right? this is serious bro/sis. we are malaysian known by world as a peaceful Malaysia. this kind of statement shows how 'mahasiswa malaysia' berfikir. to solve some problem, just 'bomb' it. done. end of story. is that how so called 'mahasiswa' do think?

      Delete
  27. comment must be filter by you before it is visible. In that case, please don't let ppl comment your blog !!!

    ReplyDelete
  28. tuan2 dan puan2, keling merupakan istilah yang digunakan untuk orang india yang memeluk agama ISLAM.....maka, disini sya meminta agar janganlah mengunakan istilah tersebut memandangkan perbuatan tersebut seolah menghina agama ISLAM ITU SENDIRI! jadi, marilah kita berPERI LAKU seperti yang diajar oleh KEDUA IBU BAPA kita, janganlah sampai orang mengangap bahawa IBU BAPA kita telah GAGAL dalam membentuk kita untuk menjadi insan yang beriman....klu nak dicakapkan dlm bahasa lain.....woi, anak anjing kurap, jaga sikit mult ko tu, senang2 nak hina bangsa lain, MAK PAK ko TAK AJAR KE???

    ReplyDelete
  29. Kurang ajar punya mahasiswa!!! Dah lah di beri PPTN dan banyak lagi keistimewaan sebagai seorang Mahasiswa oleh kerajaan masih juga tak berterima kasih kpd PM dan kerajaan yang ssentiasa membantu mahasiswa dan rakyat. Inilah yg dikatakan MAHASISWA MUDAH LUPA jasa kerajaan!!

    ReplyDelete
  30. budak ni memang patut diberi pengajaran. jangan ambil mudah & jangan buat lawak soal keselamatan negara. jangan percaya PR.

    ReplyDelete
  31. Terima kasih Dhanyaraam kerana dedahkan perkara ini. ini soal keselamatan, bukan soal main-main. Tq again bro.

    ReplyDelete
  32. Penting sangat ke ko wahai budak, belajar pun tak habis lagi. tempat ko belajar tu datang dari mana kalau bukan kerajaan dan pemimpinnya yang adakan. bab kata org tua2 kita mesti fikir dan kenang

    ReplyDelete
  33. apa salah bergurau?? ini pun mau bikin hal ka? lu olang ar, wa ckap ar, belapa kali kena makin pun, talak otak minya lar, itu malayu pun sama, itu cina pun sama, itu india pun sama, semua malam malam kongket saja tau, aiyo, manyak susah woo, itu malayu sama balacan, manya bau, itu india, gaduh saja tahu, itu cina, belak pakai tisu, manya susah wo!

    ReplyDelete
  34. bngapnya. semoga dibuang u

    ReplyDelete
  35. kan aku dah cakap fb ni banyak buruk dari baiknya....

    ReplyDelete
  36. DI AMERIKA SYARIKAT SETIAP PERKATAAN BERBAU UGUTAN AKAN DIAMBIL TINDAKAN SERIOUS. BEGITU JUGA DI MALAYSIA.JADI TINDAKAN POLIS INI BETUL. SAYA INGIN BERTANYA KEPADA MEREKA YANG MEMANDANG SERONG KEPADA SETIAP TINDAKAN PIHAK POLIS. JIKA ANDA DIUGUT BUNUH ATAU KELUARGA ANDA AKAN DIUGUT ADAKAH ANDA ANDA BUAT LAPORAN POLIS? ITU KOR MENG AHLI DAP PUN BUAT LAPORAN POLIS APABILA NYAWANYA DIUGUT...LAIN LAH JIKA NYAWA ANDA BERNILAI 5 SEN ATAU TAK BERNILAI LANGSUNG.MACAM NYAWA ANAK2 MUDA YANG BERDEMO KAT UPSI TU TIDOR ATAS JALAN....MUNGKIN NILAI JIWA MEREKA 1 SATU SEN PUN TAK LAKU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'mahasiswa' UPSI tuh dah tak reti nak nilai nyawa sendiri. konon laung takbir, tapi nak bunuh diri. MURTAD sudah! nyawa tuh pinjaman daripada tuhan, bukan hak milik kekal..

      Delete
  37. I like to said both side doing the wrong way neither this guy(joker) or the writer(serious) right.

    ReplyDelete
  38. Dhanyaraam ...Can i ask you something? Are neutral? or Support BN only?

    ReplyDelete
  39. macam mana pun salah tetap salah. bergurau itu ada hadnya.kasihan pada ibu bapa pelajar tersebut. harap pelajar tu belajar dari kesilapan dan bangkit untuk menjadi orang yang berguna kelak.

    kepada AnonymousJan 15, 2012 02:01 AM
    Kenyataan anda berkenaan isu kemiskinan di Malaysia dan sebagainya itu hanyalah "cerita-cerita" dan bukanlah fakta. Jangan hanya percaya cakap-cakap orang kerana banyak cakap-cakap itu adalah bohong.jika anda hanya mendengar berita daripada satu-satu media alternatif apalah bezanya anda dengan pihak lain yang hanya mendengar saluran media utama seperti utusan dan TV1? Tidakkah kedua-duanya bersikap berat sebelah? Cubalah hidup di negara orang sebagai pendatang, barulah anda tahu langit tinggi atau rendah!

    ReplyDelete
  40. This bastard keling pariah baru masuk University dan ada facebook dah lagak nak critic orang dan jadi politician. We know your are stance opposition supporter but you don't have to behave like monkeys. Sad to see future leader like you behaving like terrorist.

    ReplyDelete
  41. hello...fucking anonymous......you can comdemn the individual b ut pls do not use the word 'keling pariah'mother fucker asshole....learn how to respect other religion ok fucker.....

    ReplyDelete
  42. He deserve that word !

    ReplyDelete
  43. Take a chill pill man. I believe you guys are engineering student. He is not in the Ministry of Defence. Ain't the easy to access to explosive material. Unlike someone else in the past. :P If he decided go DIY making ammonia nitride bomb and so happen his plan succeeded then the security must be stupid to not spot a huge bag of fertiliser sit next to the helipad. :) I have a really high expectation when you call your blog Youth's Intellectual Mind and would never think that you will miss out all the logic not realising that the plan is impossible. Never the less you earn yourself a huge traffic of vistor. Mr. Sensitive. :D

    ReplyDelete
  44. For fuck sakes, stop bringing religion to this kinda things.
    I saw MANY people that acts like this no matter it is Chinese, Malay or Indian.
    It doesn't mean that people who aren't Indian won't do this kinda things.
    It just so happens that an Indian got caught doing this, so all Indians were to be blamed? NO.
    STILL, there are jokes that cannot be simply made,
    especially about our PM. Where they have police that can track you down when you do this type of things, on Facebook even, where millions of people could see what you wrote and there's no turning back once you posted it. What would you feel if people posted on Facebook jokingly saying that he wanted to bomb your parents? You won't feel good right?
    You have the right to choose who you support, but that doesn't mean you can have no respect for the other party that you dislike. BN ke, DAP ke, PAS ke, ALL of them are the same and ALL of them deserves respect. Not saying whatever you like such as wanting to bomb their leaders up.

    Lesson of the day, be smart when you talk and be responsible on what you have said. :)

    ReplyDelete
  45. Tuhan yang Maha Kuasa loves and acknowledges prayers from everyone who is good at heart, does not hurt others and practices good morals. So let us all at all times be good, helpful, humble and most of all love our beloved country Malaysia. We are all Malaysians no matter what race we are. We will live and die here on this beautiful, blessed soil of Malaysia and so please practice 'give and take' attitude. Of course political affiliations and ideologies differ but we rakyat jelata do not have to hurt each other just to defend our believes. Love Ever Hurt Never.

    ReplyDelete
  46. From what I know is... Never add a "politician supporter" as your friend in facebook or else you are putting a counting bomb beside u and u will need concern on your every single word in your status... If not, they might send u into the jail or treat u with ISA... (no matter UMNO, MCA or MIC.. DAP, PAS n etc~~ Becareful!)

    ReplyDelete
  47. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=104462573009628&set=a.104462486342970.5553.100003376570386&type=3

    ReplyDelete
  48. Dear anonymous, thanks for the info... This issue have been played by others bloggers just now... Follow Shizone.com for more info... Jokes has its limits..thanks again..appreciate it..

    ReplyDelete
  49. Dhanyaram anak haram........pi hisap kote melayu lar pukima.....i dare u to display tiz comment.....mothafucka!!!

    ReplyDelete
  50. LULANGSILUMATI , you IP shows you are from USM..true? =) haha..busted!

    ReplyDelete