Monday, January 14, 2013

Kaum India diumpan beras , Himpunan @NajibRazak gagal kata Blogger PKR

Artikel ini penulis tujukan kepada beberapa blogger India PKR yang siang malam tidak jemu untuk 'menjilat' tuan peliwat mereka, Anwar.


Merujuk kepada Program Mesra Bersama Rakyat yang berlangsung minggu lepas.

Ada pula pencacai PKR menuduh Barisan Nasional cuba membeli undi....juga difitnah bahawa kerajaan BN membawa kesemua India dari seluruh pelusuk Selangor untuk menghadiri program ini..

Persoalannya :

1) Bukankah Selangor dibawah pentadbiran kerajaan Selangor? Jadi bagaimana kaum India dari seluruh Selangor hadir jika mereka tidak menyokong BN seperti yang diwar-warkan? Mengaku sokongan kaum India kepada PR luntur?

2) Kalau nak komplain beras dijadikan umpan...kenapa tak berani nak jawab apa tindakan/inisiatif kerajaan PR untuk menangani isu kemiskinan dikalangan kaum India? Habis tu nak salahkan BN yang beri beras??

3) Isunya mudah..PR telah gagal menangani isu kemiskinan dikalangan kaum India. Dalam 5 tahun ini, atleast there could be something ..atleast ..tapi kaum India tidak mendapat apa-apa pun selain daripada kekecewaan..macam ni nak UBAH kerajaan? hahaha..ada hati.


Berikut adalah ulasan Blogger PapaGomo mengenai Program tersebut

PERTAMA :Gomo nak mengucapkan syabas buat Barisan Nasional Selangor yang telah berjaya memecah kubu Pakatan PAS,DAP,PKR di Klang Selangor. Satu pekara yang sebenarnya telah mematikan akal pimpinan pakatan Selangor yang selama ini cukup gah kononya masyarakat India di Klang menolak BN.
Apa yang anda semua perlu tahu bahawa pada PRU 12 yang lalu masyarakat India di Klang telah ditipu hidup hidup oleh Pakatan Pembangkang yang mana akhirnya telah memenangi kerusi Parlimen Klang dan Dun.
Strategi Barisan Nasional untuk menang kembali Selangor adalah cukup mudah iaitu memberikan fakta jelas kepada pengundi di Selangor akan apa yang telah dilakukan BN dan bandingkan dengan apa yang dilaksanakan kerajaan pakatan PAS,DAP,PKR selama mana mereka mentadbir Selangor.
Dari situ majoriti rakyat Selangor sudah sedar bahawa Barisan Nasional menepati janji sepertimana yang dikatakan "Janji Ditepati" berbanding Kerajaan Pakatan Selangor yang hanya pandai berpolitik sebaliknya tidak menunaikan janji manifesto PRu 12 yang lalu sehingga kini 2013.

KE DUA :Masyarakat India pada PRU 12 yang lalu begitu membentak jiwa mereka kerana dihasut oleh HINDRAF yang dijanakan oleh Pakatan PAS,DAP dan PKR sehingga menyebabkan kebanyakkan dari mereka tidak mahu memberikan undi buat BN sebaliknya memberikan undi buat parti Pakatan yang cukup hebat menabur janji palsu buat masyarakat Kaum India.
Kaum India di Selangor daa juga seluruh Malaysia merupakan peti Deposit kekal buat Barisan Nasional sekian lama dan dengan kesilapan Pakatan PAS,DAP dan PKR yang lebih mengutamakan undi kaum cina serta tidak mengotakan janji mereka pada PRU 12 yang lalu kepada masyarakat India menyebabkan masyarakat India menolak Pakatan PAS,DAP dan PKR pada PRU 13 ini.
Beberapa insiden penindasan ke atas masyarakat India oleh pakatan PAS,DAP dan PKR sejak tragedi Kg Buah Pala sehinggalah kepada pencerobohan rumah ibadat di Sepang tempoh hari membuatkan masyarakat India sedar bahawa janji janji manis Pakatan PAS,DAP dan PKR untuk PRU 13 ini tidak boleh langsung dipercayai lagi dan mereka telah sepakat untuk menolak Pakatan PAS,DAP,PKR pada PRU 13.
KE TIGA :Program hari Pongal yang dihadiri Perdana Menteri Dato Sri Najib Tun Razak dan Isteri Datin Sri Rosmah semalam merupakan satu langkah yang tepat dalam mendekati para pengundi masyarakat kaum India di Selangor dan terutamanya di Klang.
Kehadiran Najib Razak dna isteri di Padang Chetti memberikan isyarat jelas bahawa satu Tsunami akan melanda Kerajaan Pakatan Selangor pada PRU 13 ini kerana di Padang Chetti ini lah Hindraf bermula yang mengakibatkan majoriti kaum India menolak BN pada pRU 12 yang lalu.
Kehadiran PM dan isteri semalam dilokasi tersebut dengan dihadiri sekitar 5 ribu orang terutamanya masyarakat India telah memberikan isyarat jelas bahawa masyarakat India akan mengundi Barisan Nasional pada PRu 13 ini. 

KE EMPAT :Pembangkang menyatakan Najib Razak memberi RASUAH beras kepada masyarakat yang hadir dalam program Pongal semalam. Kenyataan dari pihak pembangkang ini sebenarnya telah memperlihatkan kebodohan mereka kepada rakyat Malaysia khusunya Selangor.
Atas keperihatinan dan tanggungjawap lah maka Barisan Nasional memberikan sumbangan beras dan pelbagai yang lain kepada rakyat bagi memastikan rakyat menerima manfaat dari kesejahteraan ekonomi negara yang mana tidak dapat dilakukan PAS,DAP dan PKR walaupun mereka telah mentadbir Selangor sejak 2008. Jangan kata Pakatan PAS,DAP dan PKR Selangor nak jaga kebajikan rakyat BERAS SEKAMPIT pun mereka tidak berikan tanda kasih dan sayang kepada rakyat Selangor.   - Sumber 
Program Mesra Rakyat sudah semestinya satu langkah mendekati rakyat bukannya program yang menyusahkan rakyat seperti Himpunan Kebangkitan Rakyat (kesemuanya penyokong depa sendiri) yang ternyata GAGAL .

Malaysiakini melaporkan jumlah kehadiran sebanyak 100,000 orang... Media aliran perdana pula mengatakan jumlah kehadiran sebanyak 50,000-60,000... walaupun kita tahu 100,000 adalah satu penipuan yang besar ,tapi jom bandingankan perhimpunan ini dengan Bersih 3.0.Bersih 3.0 yang diharam mencatatkan kehadiran sebanyak 300,000(kononnya) tetapi HKR yang diberi permit serta pengawasan/sekuriti polis hanya mencatatkan kehadiran 100,000 orang? target 1 JUTA.... BERJAYA?

NAAAAH!


Terbukti rakyat terutamanya kaum India tidak lagi mahu diperkudakan oleh puak pembangkang ini... ! Jumlah kehadiran sendiri membuktikan rakyat tidak lagi gemar dengan cara politik PR yang jijik...!! Penulis hadir ke HKR  dan berani katakan kehadiran kaum India adalah sekitar 1000-3000 orang sahaja. Rakyat Malaysia atau Ahli PKR? hahaha

Bodoh tak bodoh? haha

Akibat terlalu taksub dengan Anwar Ibrahim!!
Hanya orang yang tidak waras akan ;dan masih menyokong perjuangan hidup mati Anwar...

Jom lihat bagaimana anak-anak kecil didik dengan perasaan benci dan ditanam budaya berdemo ini pada program PR yang lalu :Program Barisan Nasional dan juga Program Pakatan PAS,DAP dan PKR. Pekara sebegini bukanlah pertama kali berlaku malah telah wujud sejak Merdeka lagi. Cuma sejak akhir akhir ini banyak kanak kanak dijadikan Boneka Politik kotor pihak pembangkang.

Antara "Sekampit Beras dari Najib Razak" dan "Demo Jalanan Pembangkang" memberikan satu perbedaan yang ketara untuk kita sama sama renungkan dan fikirkan.


Najib beri sekampit beras dan wang sebagai bantuan....
Anwar buat perhimpunan kutip wang jadikannya habuan...


Untuk apa bang?? Masuk poket Anwar lagi?

Kesimpulannya ,                                 FIKIR-FIKIRKANLAH!!

Reactions:

2 comments:

 1. Assalamualaikum bro..

  Mohon di pautkan blog saya ini ye..

  http://taipingcentral.blogspot.com/

  Semoga tali ukhuwah ter erat antara kita di alam maya..

  Anyway, sempoi blog bro.. Hebat..

  Tq bro..

  ReplyDelete