Youth Intellectual Mind

Welcome to my blog.Your comments and feedbacks are much appreciated

Checkmate

Check out the popular posts for the best articles of all time.

Najib Maniac

I support the Transformation brought by YAB Datuk Seri Najib Razak.

Welcome

This is my page. The ideas are mine. You can hate it. Your rights

Wednesday, January 25, 2012

PANAS! DAP Selangor menghina penganut Hindu !


Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina Peringkat Negeri Selangor pada malam Thaipusam! Sah menunjukkan DAP tidak menghormati penganut Hindu yang akan menunaikan nazar!!Ini bukan kali pertama mereka bersikap biaDAP!!

Suka atau tidak inilah realiti yang 'sukar dihadam' yang patut diterima bukan sahaja rakyat, tetapi juga ahli Pakatan pembangkang sendiri! Hipokrisi dan 'double standard' bukan lagi sesuatu yang asing kepada Pakatan Haram..kenapa saya katakan begitu?


YIM pasti para pembaca tahu apa yang berlaku beberapa bulan lepas apabila YB Kula dan konco-konco tak bergigi beliau menyuarakan ketidakpuasan untuk bersidang pada 25 Oktober 2011 ,iaitu sehari sebelum Hari Deepavali, salah satu perayaan besar bagi penganut agama Hindu.

Beberapa hari selepas itu, Perdana Menteri sendiri membuat permohonan agar persidang ini ditunda.


Jadi persoalannya, adakah Pakatan Pembangkang memang benar mengambil berat sentimen ini atau ianya sandiwara politik semata-mata? Mari kita lihat penjelasan YIM seterusnya..

Jika benar Pakatan Pembangkang hirau akan sentimen kaum India, kenapa adakan Konvensyen PR sehari sebelum Hari Ponggal (juga sambutan penganut Hindu) ?Kemana perginya hero-hero India dalam Pakatan ? Kenapa tidak berani mengutarakan isu ini? Takut? Jangan jadi pemimpin!!






BUKAN SEKALI TETAPI DUA!!!

HIPROKRIT BUKAN??

FIKIR-FIKIRKANLAH!!



Friday, January 20, 2012

Semakin biadap! Seorang lagi Mahasiswa ditahan!

Ugutan membunuh menjadi satu 'trend' untuk berjenaka dikalangan pelajar-pelajar. Bagi mereka , ianya satu lawak sekadar hiburan tetapi tidak sedar akan implikasinya terhadap sistem keselamatan negara. LAWAK ADA HADNYA!!

Jika sebelum ini,penulis pernah membuat pendedahan mengenai pelajar universiti yang berlawak mahu bom helikopter Perdana Menteri, baru-baru ini rakan blogger Dr.MiM membuat satu lagi pendedahan akan seorang lagi yang mahu tembak kapal terbang Perdana Menteri!!! (klik disini untuk ke artikel)



Pelajar yang difahamkan seorang perempuan dikatakan ditahan polis. Polis patut siasatan siswi ini dibawah akta hasutan!! Siswi yang celupar ini memuatnaikkan status facebook sebegini " butuh najib, you naik kapal terbang, nanti saya tembak kapal terbang awak"
Berikut adalah laporan Bernama :
ALOR SETAR, 19 Jan Seorang pelajar institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) ditahan polis hari ini, kerana menulis kenyataan berunsur lucah dan berbaur ugutan terhadap Perdana Meteri Datuk Seri Najib Tun Razak di laman sosial.
Penuntut wanita berusia 20 tahun dari sebuah IPTS di Kuala Muda itu ditahan pada pukul 9 pagi, selepas polis menerima laporan mengenai kenyataan yang dipercayai ditulis wanita tersebut pada akaun Facebook miliknya.
Ketua Polis Kedah Datuk Ahmad Ibrahim berkata pihaknya menerima laporan kira-kira 10 malam semalam mengenai perkara itu, dan menahan penuntut terbabit selepas mengenal pasti pemilik akaun Facebook tersebut.
"Kita telah ke universitinya dan melalui pihak universiti, kita telah memanggil pelajar itu untuk diambil kenyataan berhubung berkara itu," katanya kepada pemberita, di sini malam ini.
Beliau berkata pihaknya turut merampas sebuah telefon bimbit dan sebuah komputer riba milik pelajar tahun dua IPTS tersebut untuk siasatan.
"Kita juga turut memanggil ibu bapa pelajar itu bagi membantu siasatan," kata Ahmad.Katanya memandangkan pelajar itu masih lagi dalam minggu peperiksaan, pihaknya telah membebaskan pelajar tersebut petang tadi selepas diambil keterangan bagi membolehkan dia menduduki peperiksaan.
"Kita akan memanggil beberapa individu lain untuk memberi keterangan berhubung perkara ini. Kita juga akan memanggil pelajar tersebut pada bila-bila masa jika perlu," katanya.
Beliau berkata pihak polis akan sentiasa membuat pemantauan terhadap pelajar itu dan akan menyiasat dengan terperinci perkara tersebut. "Kita telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan," katanya.-- BERNAMA
Apa nak jadi..kerana mulut,badan binasa...

Tuesday, January 17, 2012

Bomb Issue | The Other side Of The Coin..

It has been making headlines in all mainstream medias..numerous blogs talking about it..but that was never what i wanted..NEVER! I was never given a chance to explain..not even once.. many accusations and rumors spread.

Frequently raised concern :
i) He is your friend. How can you back stab him?
ii) He is an Indian too? how can you do that to another Indian?
iii) People do anything for cheap publicity.(MIC blamed)

Haha..ok.. lets go one by one..

He is your friend. How can you back stab him?

Back stab?

I actually reminded Jana several times to remove the post. His post is not only dangerous, but have raised the anger among many of his colleagues/FB friends as well.. Look at the printscreens I have saved :

(i) Red Star - Jana
(ii0 Blue Star - Those against him

 I told him once.....

 Told him twice..


I have even send him a Short Messaging System  via my tablet asking him to remove


What can I do more , if he is stubborn? I HAVE ADVISED HIM MANY TIMES!! I CALLED HIM BUT NO ANSWER?

If the printscreens observed carefully, many of his friends arent happy with what had happen..so was I the only one not happy with Jana? some even sent me messages in FB


Conclusion : I asked Jana to remove the post but he refuse to..
Was I the only one who has the printscreen?

Hell NO!! I even received email from Unknown regarding this matter :



SO it is clear I was not the only one who has the printscreen ...

So what can be done with that printscreen? If the PS goes to the wrong hand(let it be opposition or rulling party) , things would have went even worst.. One can just 'bomb' (now days  bombs can be made easily , check Youtube) on PM's visit and blame Jana for it . It can be used by either side(opposition or rulling party) as all of us know election is just around the corner.. :)

How IF, someone who has the printscreen, seriously plant bombs on the spot and blame Jana for it? Do you really think he can escape? Its better to be questioned now and get away than arrested later and have no way? remember this is BOlehLand...anything is possible!!!

So in this case, Jana would have faced worst situation than what he is facing now. Remember, the printscreen went viral NOT because of my blog. The shown PS above is a very good example! So who made the police reports? ITS NEVER ME!!! IF ANYONE CAN SHOW ANY PROOF THAT I MADE REPORT(S) , I AM WILLING TO BE SUED FOR GIVING FALSE INFORMATION!

Why this issue went big then?

 Was it because its 'dhanyaraam.blogspot'? or its Jana ? haha..its because of the issue!! Threat is a threat! And it was pointed out to PM! Yes, I did blog about it but come on, why am I on TV? Aku ni blogger jalanan saja...! I have wrote almost hundred over articles, and all labelled as 'shit' by haters, then why this suddenly took the highest rank among the headlines? because of the issue!! Its is sensational to media!

He is an Indian too? how can you do that to another Indian?

Answering to the second one, yes, he is an Indian.. and I was questioned by few for pointing out another Indian..correct? IF its a Chinese or Malay you guys would mind right? If he wasnt my friend, there wont be any havoc as it is now correct? just because he is an Indian and my friend , he needed justice? how if its not? Isnt it double standard?Why didnt he listen to me who was trying to save him?let it be Malay,Chinese or Indian...I would have done the same if its others considering the post which is over the limit. Why the fuss then?


People do anything for cheap publicity.(MIC blamed)

 I am a just a normal blogger who blog about issues...I am not even a member of MIC(yet) ..So how can I have political mileage? Isnt it stupid? hahaha.. I welcome anyone who can prove my membership with any political party. Agree that I am pro-MIC blogger, but doest it mean I am a politician or something?

P/s : Member of PuteraMIC not necessary to be member of MIC..its in the constitution of MIC..I have never registered in MIC at all..

My blog was promoted by many top bloggers in Malaysia as they find the news is sensational..Things got heated up after it was published in top blogs! Why my previous articles wasnt this big? Its not because of 'dhanyaraam.blogspot' or 'Jana' but the ISSUE! Even if a kid who opens a blog today can be the talk of the town because of this issue!! Its the issue that got all angles of attention.


Yenakke IG'ye Teriyum(I know the IG *joking mode*)
Some even asked me, why did you write "Penulis berharap pihak polis akan mengambil perkara ini dengan serius" ?? You guys really think police read my blog? Just because I asked police to do so, they arrested him?
Funny isnt it? Police just did their job based on reports made all over the country. Even if its not me, someone ,for sure, will blast this issue somewhere, somehow .. put friendship and race aside , see the real picture without any bias thought!


 I have advised him to remove several times.. I only posted in my post.. I didnt make any police report..
I did my best to help him by advising him... But he didnt seem to help himself..what can I do...?

I am not devoid to jests but I am just a Blogger.. =)
God Bless..

p/s : few changes had been made to the original post upon request from the family member(refuse to be named) who contacted me via FB..

Saturday, January 14, 2012

Biadap! Mahasewel mahu bom helicopter PM @NajibRazak! !

Lihatlah cetakan skrin dibawah :


Adakah ini satu ugutan? Atau amaran?

Penulis berharap pihak polis akan mengambil perkara ini dengan serius..kita semua tahu akan kisah letupan bom buatan sendiri pada Isnin lalu...jadi perkara ini tidak patut diambil remeh...!!!!!

Kalau ini bukan gurauan,siapa yang bertanggungjawab...?

Penulis sayangkan negara.. Sayangkan PM.. Penulis sayangkan keamanan..

Fikir-fikirkanlah..

Monday, January 9, 2012

Tiga Bom Meletup di perkarangan Mahkamah! Suspek ditangkap?

Media melaporkan bahawa ada tiga letupan di luar Komplek Mahkamah pada pukul 10.10am , 10.25am dan 10.50am ...Bom itu dipercayai adalah buatan sendiri..





Ada juga sumber memberitahu bom itu dibawa oleh salah seorang pendemo yang hadir untuk menyokong Anwar pagi ini . Polis Diraja Malaysia juga berjaya merakam salah seorang penyokong #901 yang bersenjata..

Lihat Video dibawah :


Apakah benar bom-bom ini datang dari puak-puak yang sama yang cuba(pada awalnya) kucar-kacirkan keadaan jika Anwar didapati bersalah? Penulis tidak pasti akan kesahihan berita ynag diterima..walauapa pun, tindakan ini sangat membahayakan dan tidak adil kepada rakyat yang tak berdosa!!

Harap PDRM tangkap manusia-manusia yang kejam ini.. Mari kita berdoa agar semua orang selamat!!





Friday, January 6, 2012

PANAS! Adun DAP 'guna' Warga Emas

Sebelum ini rakan blogger pernah membongkarkan pendekatan TERDESAK yang digunakan oleh Adun Seri Delima untuk meraih sokong dan perhatian para pengguna media sosial (klik disini)
Kali ini penulis pula ingin dedahkan satu lagi cara terdesak atau 'hilang akal' dari YB Rayer ,Adun Seri Delima dengan menggunakan warga emas sebagai umpan!

Dalam laman Facebooknya, Adun Seri Delima memuatnaikkan beberapa gambar-gambar dan disuntingkan dalam sebuah album bernama " Appreciating role of Senior Citizens '' (Menghargai Peranan Warga Emas)


Seperti yang dapat kita lihat, album ini dikemaskinikan baru baru ini. Tetapi gambar-gambar dalam album ini kelihatan lama bukannya diambil pada tahun 2012. Cuba lihat tarikh pada gambar-gambar ini. Gambar-gambar lama dikitarsemula dan digunakan ??? Hilang idea ke YB?





SATU LAGI CARA UNTUK MENCARI PUBLISITI MURAHAN?? 


FIKIR-FIKIRKANLAH!!

Tuesday, January 3, 2012

Pendedahan! Siapa Ugut Bunuh @ngakorming ?

Pasti ramai yang tertanya-tanya apakah benar ada orang menghantar peluru kepada Nga Kor Ming , MP Taiping .. Terlebih dahulu mari kita imbas kembali kronologi isu ini :

Disember 16 2011  :  Blogger SekupangDua membuat kupasan mengenai isu ini di blognya.

Disember 25 2011 :  Naib Presiden DAP Malaysia , YB Kulasegaran membidas Nga untuk memberi penjelasan (klik disini)

       Disember 28 2011 : Nga Kor Ming membutat pengumuman di laman Twitternya bahawa beliau menerima ugutan bunuh (peluru) melalui surat (klik disini)

Video dibawa adalah sebahagian dari sidang akhar yang diberi oleh Nga Kor Ming :



PERSOALANNYA :

i) Nga menerima ugutan membunuh hanya selepas Blogger membuat pendedahan? hanya selepas YB Kula (Rakyat Malaysia tahu perselisihan antara beliau dan Nga) membidas? Kebetulan? Pelik!

ii) Seorang yang ingin membuat ugutan(kalau betul-betul nak bunuh pun) tak perlu menyatakan(biasanya tidak akan) keturunan/bangsa/identitinya seperti mana yang dapat dilihat pada video 0.40 saat .. Penulis musykil samada pengugut yang berani menghantar peluru itu kurang cerdik? atau ini catu cerita rekaan untuk memperbodohkan rakyat?

iii) Sekulasi akhbar Tamil adalah antara yang terendah jika dibandingkan dengan akhbar-akhbar lain. Bukan semua kedai milik kaum India sendiri menjual akhbar Tamil. Jadi apakah logiknya untuk seorang (kononnya) Melayu memperolehi akhbar Tamil untuk membalut peluru?

iv) Adakah ini rekaan Nga Kor Ming semata-mata? Untuk membuat diversi dari skandal Ethan dan Elthon seperti yang didedahkan oleh blogger?

Mesej Tersirat

Menurut sumber , Nga Kor Ming cuba menunjukkan rasa tidak puas hatinya kepada YB Kulasekaran dengan mengaitkan mesej tersirat dalam isu ugutan ini..! Penulis difahamkan bahawa , surat khabar tamil digunakan oleh Nga untuk memberi 'benefit of doubts' kepada pembaca bahawa orang yang menghantar peluru itu adalah YB Kula.

 Jadi dari mana datangnya peluru itu? Polis? 
TIDAK! Peluru bukan susah untuk diperolehi bukan? 
Tanyalah gangster DAP , Roonie Liu .. bukannya dia tak ada 'kabel' ..? hahaha

Habis tu surat khabar?
Naah .. Ini dia musuh dalam selimut yang sebelum ini menderhakai Kula..Ingat?


Nak tanya sikit Nga, YB cakap surat ini ditujukan kepada kamu..jadi penulis pasti nama dan alamat yang tentera disurat itu adalah diri kamu sendiri... Kenapa ibu YB buka surat itu? bukankah itu biaDAP  =) ? atau ibu 'disuruh' untuk membuka surat tersebut agar dapat mencari simpati dan publisiti ? cara yang sama seperti Aunti Bersih?

Diugut?atau direka?

 FIKIR-FIKIRKANLAH!!

Monday, January 2, 2012

Kampung Buah Pala v2.0.1 by Prof.Ramasamy




Headache for DCM II , Prof.Ramasamy continues after more than 70 people gathered and staged demonstration castigating Ramasamy for allowing the Hindu Endwment Board to rent their land to a used car company...

Is this what we call CAT government?

Below is the print screen taken from Malaysiakini... read carefully

 


SO WILL IT END UP LIKE KAMPUNG BUAH PALA? LETS WAIT AND SEE HOW JUSTICE SERVED IN THIS MATTER ....

Sunday, January 1, 2012

[video] Sambutan Tahun Baru,LGE kasar bahasa !!




Video diatas ini diambil pada pukul 11.55pm sewaktu Ketua Menteri memberi ucapan
Tahun Baru di Padang Kota. Perlu diakui jumlah kehadiran amat memberangsangkan seperti yang dilaporkan oleh TheStarOnline(klik disini) tetapi ada perkara yang tidak dilaporkan oleh media akan dibongkarkan oleh penulis.

Ucapan beliau terbukti berbentuk provokasi . KM yang berbaju kuning cuba mengapi-apikan  orang ramai yang hadir terutamanya mahasiswa/i dengan ayat yang 'bias' ...

Rasanya KM lupa bahawa rakyat kini lebih matang dan menolak sebarang taktik berpolitik semasa mana-mana perayaan mahupun sambutan.. Orang ramai yang berada di tapak sambutan mula meninggalkan tempat itu sebaik sahaja KM berucap. Ini disebabkan oleh ucapannya yang mempunyai unsur hasutan dan ketidaktelusan.

Lihat gambar-gamabr serta video yang diambil semasa ucapan KM berlangsung.. orang ramai mula bersurai..

video









Perlukah pentas tahun baru digunakan untuk berpolitik? macam hilang idea ja?

FIKIR-FIKIRKANLAH!!..