Tuesday, July 29, 2014

Satu FAKTA mengenai Ustaz Alagappas Shahul Hamid yang anda harus tahu!

Dasar Islam dgn jelas melarang umatnya mencerca agama lain. Surah Al-An'aam (6): ayat 108. (sumber)

 "Nabi muhammad SAW melarang sahabat baginda dari menghina Islam/Allah. Para sahabat bertanya mana mungkin kami mencerca Islam/Allah. Baginda membalas, apabila kamu menghina agama/kepercayaan org lain seumpama kamu menghina agama/kepercayaan kamu sendiri"


 Bertentangan dengan apa yang dilarang Nabi Muhammad SAW , ini pula Ustaz longkang yang mengelar dirinya pencetus ummah :

Ini yang akan berlaku bila seseorang INDIVIDU mula berlagak lebih dari Nabi dan mendakwah dengan mengutuk kepercayaan individu/komuniti yang lain.

FAKTA : Ustaz Alagappas ini pernah terlibat dalam kemalangan ngeri pada tahun 2009. Mungkin ada kecederaan dalaman yang telah menyebabkan sel-sel otak beliau tersilap hubung dengan lutut. (Sumber) .


Pemuda MIC  akan menganjurkan satu demonstrasi aman damai akan diadakan di Dataran Brickfields (hadapan fountain) jam 1.00 Petang esok Rabu, 30 Julai 2014. Tunjuk perasaan ini akan diadakan untuk menyatakan rasa tidak puas hati masyarakat Hindu terhadap kenyataan Pendakwah Bebas, Ustaz Shahrul Hamid yang menghina agama Hindu. Selepas demonstrasi, laporan polis akan dibuat beramai ramai di Balai polis Jalan travers pada pukul 3.30 petang.

MAMU DOK WAT BAGUIH , KITA DEKEH DIA... JOM!

Majulah Sukan Untuk Negara,

PENULIS

0 comments:

Post a Comment